Podpora volnočasových aktivit - město Žamberk

 

 

Neinvestiční dotace z rozpočtových prostředků města Žamberka na projekty:

 

1. Zájmové kroužky pro děti a mládež

 

Nabídka celoročních kroužků podporuje vytváření příležitostí pro smysluplné a aktivní trávení volného času dětí a mládeže vycházející z jejich potřeb. V rámci projektu chceme vytvářet příznivé a udržitelné podmínky pro děti a mládež ze Žamberka a okolních obcí v zájmovém a neformálním vzdělávání. Děti v rámci aktivit se naučí a zdokonalí kompetence potřebné pro uplatnění v pracovním, občanském a osobním životě. 

 

A/ DĚDEČKOVA DÍLNA (volnočasový workshop pro děti) je realizován během školního roku 1x týdně v rozsahu 2 hodin, který je určen dětem od 8 do 15 let a s maximální kapacitou 8 dětí. Cílem tohoto kroužku je pomoci dětem naučit se zručnosti používání ručního nářadí při práci s různými materiály, výroba nejen pěkných, ale i praktických věcí, tematicky orientované výrobky dle ročního období. Tento workshop realizujeme od r. 2014 a vede jej dobrovolník Jiří Prokopec.

 

 B/ KLUB VAŘENÍ (volnočasový workshop pro děti) je realizován ve školním roce 1x za 14 dní, vždy v liché týdny v rozsahu 2 hodin a je určen dětem z 3. – 5. třídy a maximální kapacitou 8 dětí, které chtějí získat zkušenosti a praktické dovednosti v přípravě jednoduchých jídel, pomazánek, salátů…, pod heslem „co si připravíme, to si taky sníme“. Vede Mgr. Alice Venclová.

 

C/ VÝTVARNÝ WORKSHOP MINI (volnočasový workshop pro děti) je realizován ve školním roce 1x týdně v rozsahu 1 hodiny pro děti z 1. – 3. třídy, rozdělených do dvou skupin s celkovou kapacitou 20 dětí. Náplní kroužku je práce s rozličnými materiály pomocí různých zajímavých výtvarných technik např. tvoření z keramické hlíny, fimohmoty,  papíru, přírodnin, malování na látku a na sklo, šití, filcování, drátkování, vitrážování, ekologické tvoření s cílem rozvíjet u dětí kreativitu, manuální zručnost, představivost, spolupráci v kolektivu a estetické i sociální cítění.

 

D/ VÝTVARNÝ WORKSHOP JUNIOR (volnočasový workshop pro děti) je realizován ve školním roce 1x týdně v rozsahu 2 hodin pro děti z 4. – 9. třídy, rozdělených do dvou skupin s celkovou kapacitou 20 dětí. Náplň kroužku je práce s rozličnými materiály pomocí různých zajímavých výtvarných technik např. tvoření z keramické hlíny, fimohmoty,  papíru, přírodnin, malování na látku a na sklo, šití, filcování, drátkování, vitrážování, ekologické tvoření … a další + navíc točení na hrnčířském kruhu, které tyto starší děti již mohou zvládnout. Výtvarné workshopy vede Ladislava Stejskalová.

 

 E/ POHYBOVÝ WORKSHOP - Workshop vedou studentky Kristýna Všetičková a Karolína Kocourková a jeho

cílem je rozvoj pohybových dovedností, nácvikem tanečních prvků a sestav, dále také prostřednictvím pohybových her a soutěží. Cílem je také podpora hudebního vnímání u dětí a aktivní relaxace. Na tento workshop se děti pravidelně schází 1x týdně na 1 hodinu.

 

 

   

2. Akce na pěší zóně v rámci projektu Zahrady bez plotu

 

Ve dnech 1. - 4. 6. 2017 se v Žamberku uskuteční setkání starostů "Evropského svazku měst". Budou tu starostové ze Senftenbergu, Püttlingenu (oba SRN), Veszprému (Maďarsko), Nowe Soli (Polsko), Saint Michel sur Orge (Francie) a Fresagrandinaria (Itálie). Na podnět a ve spolupráci s komisí pro zahraniční spolupráci uspořádáme akci "SÁZENÍ RŮŽÍ NA PĚŠÍ ZÓNĚ V ŽAMBERKU" a osázíme nezvhledný prostor mezi chodníkem v Nádražní ulici a pěší zónou půdopokryvnými růžemi, které nahradí nevzhlednou kosodřevinu a pampeliškami zarostlé valouny. Do společné práce se zapojí místní lidé i přítomní starostové a hosté z partnerských měst.

PŘIDEJTE SE DO KLUBU PŘÍZNIVCŮ CESTY PRO RODINU
Newsletter
Jsme hrdým členem Sítě pro rodinu
KDE NÁS NAJDETE
Milí rodiče malých dětí, víte, že si v rámci celoevropského projektu "Euroklíč" můžete zapůjčit speciální klíč, abyste se dostali na bezbariérová WC po celé ČR a v Evropě?
Šatník
Děkujeme všem dárcům!
shrnutí základních informací pro příchozí občany z Ukrajiny
Rádi bychom vám představili novou službu – Psychologické poradenství
Dárkový poukaz na služby Rodinného centra
ŽENA REGIONU 2018
Šatník