Dědečkova dílna - BURZA FILANTROPIE 2013

 

Šestnáctého října 2013 se v Ústí nad Orlicí uskutečnil třetí ročník „Burzy filantropie“. Investoři z řad podnikatelů a zástupců veřejné správy zde měli možnost ohodnotit prezentované projekty vybraných neziskových organizací a přispět tak na jejich realizaci finančním darem. Za Občanské sdružení CEMA Žamberk jsme představili projekt Dědečkova dílna, jehož cílem je naučit děti a mládež zkušenostem a dovednostem při práci s ručním nářadím ve spolupráci s aktivními seniory.

 

Pořadatelem burzy filantropie bylo občanské sdružení Koalice nevládek Pardubicka. Celkem se účastnilo šest projektů, mezi které bylo rozděleno přes 300 tisíc korun. Náš projekt byl hodnocen velice příznivě. Podpořili nás: Konzum, obchodní družstvo Jsme tu doma (10 000,- Kč), Masoeko s.r.o. (2 000,- Kč), Pardubický kraj (20 000,- Kč) a Město Ústí nad Orlicí (2 000,- Kč). Na vybavení dílny (pracovní stůl, židle), materiál a vhodné ruční nářadí jsme celkem získali 34 000,- Kč, za což velmi děkujeme. Rovněž děkujeme hlavnímu mediálnímu partnerovi - Rádio Černá Hora.

 

Dědečkova dílna byla zahájena ve středu 29. ledna 2014. Na tento kroužek se přihlásilo celkem šest chlapců, které budou jejich zručnosti učit dva šikovní dědečci,  pan Prokopec a pan Zámečník. Na první dvouhodince se kluci seznámili se všemi potřebnými pomůckami, nářadím a různými materiály, se kterými budou v průběhu roku pracovat. Na dalších setkání přijde na řadu už samotné tvoření pěkných praktických i užitečných věcí, tematicky orientovaných dle ročních období. Pod střídavým vedením obou ochotných dědečků se kluci naučí všemožným dovednostem a vyrobí si mnoho zajímavých a užitečných věcí. 

ZNAKUO2
znakPardubicky_kraj
logo Černá hora
loga konzumu
děda1
děda1
děda2
děda2
děda3
děda5
děda4

Zpět
PŘIDEJTE SE DO KLUBU PŘÍZNIVCŮ CESTY PRO RODINU
Newsletter
Jsme hrdým členem Sítě pro rodinu
KDE NÁS NAJDETE
Milí rodiče malých dětí, víte, že si v rámci celoevropského projektu "Euroklíč" můžete zapůjčit speciální klíč, abyste se dostali na bezbariérová WC po celé ČR a v Evropě?
Šatník
Děkujeme všem dárcům!
shrnutí základních informací pro příchozí občany z Ukrajiny
Rádi bychom vám představili novou službu – Psychologické poradenství
Dárkový poukaz na služby Rodinného centra
ŽENA REGIONU 2018
Šatník