Rozšiřujeme pomoc tam, kde je potřeba – vznik nové terénní služby

7.5.2020

Naše organizace Cesta pro rodinu poskytuje v Žamberku již 13 let službu Azylový dům a 11 let službu Dům na půl cesty lidem, kteří se dostali do tíživé životní situace a nemají bydlení. Pro dlouhodobé začlenění odchozích uživatelů pobytové služby je náhlý přechod do samostatného života bez další podpory či doprovázení velmi rizikový. Z rozhovorů s nimi víme, že je pro ně náročné po ukončení pobytové služby řešit svou situaci naprosto samostatně. Obávají se selhání, a to jim brání obrátit se znovu o pomoc. Pracovníci našich služeb již znají jejich příběhy, oni znají pracovníky a mají k nim navázaný určitý vztah a důvěru. Z těchto důvodů jsme se rozhodli jim nabídnout podporu i po odchodu do vlastního bydlení.

 

Od ledna jsme začali poskytovat novou terénní službu Sociální rehabilitace, v rámci které podpoříme ročně zhruba 10 mladých lidí, žen a matek s dětmi ve zvýšení samostatnosti.


Cílem je, aby si udrželi a prohloubili stávající návyky získané během pobytu v Azylovém domě a Domě na půl cesty a vytvoření nových, potřebných v reálném životě. Chceme tak snížit počet osob, které by se vraceli zpět.


Vznik služby podpořil Pardubický kraj a služba je financovaná z ESF Operačního programu
zaměstnanost. Děkujeme MAS Orlicko s přípravou projektové žádosti.

 

Více informací na webu https://cestaprorodinu.cz/sluzby/socialni_rehabilitace-3-80.html

 

 

PŘIDEJTE SE DO KLUBU PŘÍZNIVCŮ CESTY PRO RODINU
Newsletter
Jsme hrdým členem Sítě pro rodinu
KDE NÁS NAJDETE
Milí rodiče malých dětí, víte, že si v rámci celoevropského projektu "Euroklíč" můžete zapůjčit speciální klíč, abyste se dostali na bezbariérová WC po celé ČR a v Evropě?
Šatník
Děkujeme všem dárcům!
shrnutí základních informací pro příchozí občany z Ukrajiny
Rádi bychom vám představili novou službu – Psychologické poradenství
Dárkový poukaz na služby Rodinného centra
ŽENA REGIONU 2018
Šatník