NAŠE KROKY K NAVRHOVANÉ NOVELE ZÁKONA O DĚTSKÉ SKUPINĚ

1.10.2020 až 31.12.2020

Vážení a milí,
již jsme Vám tu psali o chystané novele zákona o dětských skupinách, kterou schválila vláda a o našich obavách z dopadu na naši službu, pokud by byla schválena v aktuálním znění. Minulý týden jsem se na radnici sešla s panem MUDr. Davidem Kasalem, poslancem PČR z hnutí ANO, členem výboru pro sociální politiku. Schůzky se zúčastnily též místostarostka Zděnka Šebková a ředitelka Centra sociální péče Miroslava Krajčírová.
Jedním z témat schůzky byly i naše obavy spojené s navrhovanou novelou o dětských skupinách. Zpřísnění podmínek odůvodňoval pan poslanec údajným nedodržováním zákona u některých dětských skupin. Pana Kasala jsem informovala o způsobu a účelu fungování naší Dětské skupiny Maceška (pravidla a dodržování hygienických a bezpečnostních norem jsou jasně dány a kontrolovány) a o tom, jak navržené změny zákonu, ohrozí další pokračování služby. Ze schůzky vzešel jeho návrh na účast zástupců dětských skupin na zasedání sociálního výboru, kde bude tato problematika projednávána. Doufám, že zde bude možné naše argumenty předložit a získat pro ně podporu.
Dopis, který jsme odeslali i dalším poslancům Parlamentu ČR a ministryni Práce a sociálních věcí Janě Maláčové, si můžete přečíst v příloze.

Dana Hubálková, ředitelka organizace


Dokumenty ke stažení:
PŘIDEJTE SE DO KLUBU PŘÍZNIVCŮ CESTY PRO RODINU
Newsletter
Jsme hrdým členem Sítě pro rodinu
KDE NÁS NAJDETE
Milí rodiče malých dětí, víte, že si v rámci celoevropského projektu "Euroklíč" můžete zapůjčit speciální klíč, abyste se dostali na bezbariérová WC po celé ČR a v Evropě?
Šatník
Děkujeme všem dárcům!
shrnutí základních informací pro příchozí občany z Ukrajiny
Rádi bychom vám představili novou službu – Psychologické poradenství
Dárkový poukaz na služby Rodinného centra
ŽENA REGIONU 2018
Šatník